Революционната интелигентна система BioLock на SoftServe получи две награди за иновации в България

11 май 2017
Новини за компанията
Системата BioLock, разработена от екипа за развойна дейност на SoftServe, беше обявена за финалист в категорията „Иновации“ на конкурса E-volution Awards 2017, организиран от списание „Forbes“, както и за „Най-иновативно мобилно приложение“ на WebIt Festival Europe, които се провеждат ежегодно, за да отличат най-иновативните проекти, решения и услуги в българската дигитална индустрия. BioLock направи революция в автомобилната сигурност посредством възможността за идентификация на шофьора чрез вградени във волана сензори и постоянно следене на здравните му показатели по време на пътуване.

През декември 2016 г. SoftServe – световна IT компания, която специализира в разработването на софтуер и предоставянето на консултантски услуги, представи BioLock – интелигентна система за непрекъснато удостоверяване и следене на шофьора. Тя е базирана на електрокардиограмен (ЕКГ) анализ чрез биосензори, вградени във волана на превозното средство, както и работещо в офлайн режим мобилно приложение.

Тъй като автомобилните технологии напредват, същото трябва да се случи и със защитните системи и процеси, чиято цел е да предпазват живота на шофьорите и функционирането на автомобила. Фактори като кражба, умора и влошено здраве допринасят значително за повишаване на риска при управление на превозни средства. Чрез внедряването на обработване и биометрично удостоверяване в реално време, BioLock предоставя първата в света ЕКГ биосензорна система за анализ, която проактивно следи здравните показатели на шофьора и предотвратява кражба на превозното средство.

Интелигентната система гарантира директна комуникация между ЕКГ биосензорите, вградени във волана на превозното средство, и мобилните устройства с цел лесно „разпознаване“ и следене на потребители с просто докосване.

1

2

Базираното на ЕКГ анализ удостоверяване има редица важни предимства в сравнение с алтернативни методи за удостоверяване като например пароли, пропуски и разпознаване на пръстов отпечатък. Освен че е лесно за използване, не изисква помнене или смяна на пароли, а фалшифицирането и измамата на ЕКГ анализа са почти невъзможни. Интелигентната система също така може да бъде персонализирана, за да отговаря на нуждите на всеки бизнес или краен потребител от защита на данни или физически активи, включително обезопасяване на обработката на плащания, велосипедите, заключването на врати, мобилните устройства и лаптопите.

Вижте нашите видеоклип и публикация в блога, за да научите повече за начина на работа на BioLock.