SoftServe придобива полската компания Coders Center и разширява портфолиото си от услуги

19 яну 2017
Новини за компанията
Придобиването на полската компания Coders Center утвърждава присъствието на SoftServe като лидер в предоставянето на технологични решения

SoftServe, водеща компания в предоставянето на цялостни дигитални решения, обяви придобиването на компания Coders Center – технологична фирма, базирана в Полша. Официално сделката приключи на 17 януари, без да бъдат оповестявани детайли около финансовите условия.

Чрез закупуването на Coders Center, SoftServe разширява портфолиото си от дигитални решения и консултантски услуги.

Основана през 2014 г., Coders Center специализира в системи за управление на корпоративно съдържание – ECMS, и платформи за електронна търговия.

Освен че е стандартизиран златен партньор “Sitecore”, Coders Center e установила и редица партньорства, сред които това с Adobe и много други лидери в бранша. Това е второ партньорство за SoftServe с ECMS компания, освен наскоро обявеното с Adam Software.

«Ние сме изключително позитивно настроени към това бъдещо партньорство, защото то ще ни помогне да се позиционираме още по-добре на enterprise пазара. Това ще доведе до разработването на проекти за цялостни дигитални решения и от българския офис.” сподели Андон Симеонов, Генерален Директор на SoftServe за България.

„Управленският екип на Coders Center е изградил надежден бизнес в сфертата на дигиталния маркетинг и онлайн търговията в световен мащаб,“ сподели Браян Борак, главен оперативен директор в SoftServe. “Coders Center внедрява ценен опит в прилагането на системи за управление на съдържанието. Това придобиване несъмнено засилва стратегията ни да запазим мястото си на лидери в услугите свързани с онлайн платформи и цялостни дигитални решения.“

Работейки с агенции, специализиращи в дигиталния маркетинг, startup фирми и големи предприятия, Coders Center са изградили индивидуални решения за над 20 клиента в рамките на 3 години, включително за фирми като Bossard Holding AG, General Electric Healthcare, International Personal Finance, Oriflame Sweden, Saint-Gobain, и NES Global. С финализирането на сделката, Томас Гибас, CEO, главен изпълнитлен директор в Coders Center, ще заеме лидерска позиция в екипа на SoftServe за дигитален маркетинг, и ще съдейства за по-лесното приобщаване на служителите към SoftServe.

„За нас е наистина вълнуващо да станем част от SoftServe, световен лидер в разработката на софтуер“, заяви Гибас. „Придобиването ще даде на клиентите и софтуерните ни инженери достъп до допълнителни ресурси и глобална мрежа от над 4000 технологични специалисти. Това ще ни позволи  да предоставяме още по-добър и качествен софтуер.“