SoftServe potraja europejski biznes i przekracza oczekiwania branży z 30% wzrostem planu pięcioletniego.

22/02/16
Wiadomości z firmy
Globalny dostawca rozwiązań technologicznych, SoftServe świętuje kolejny świetny rok w swojej 22-letniej historii, osiągając 30% wzrost globalny (CAGR) w ciągu ostatnich pięciu lat i potrajając swoją obecność w Europie w 2015 roku.

Firma również rozwinęła swoje funkcje doradcze, wspierające ich przekształcenie z działalności typu outsourcing oprogramowania i technologii w dostawcę rozwiązań kompleksowych (typu end-to-end)

SoftServe zwiększyła globalne zatrudnienie do 4000, które to było napędzane głównie przez ekspansję zespołu User Experinece w Austin, otwarcie we Lwowie nowego 7-piętrowego biurowca będącego europejską siedzibą główną oraz otwarcie nowego biura we Wrocławiu (Polska), które uzupełnia owarte w 2014 centrym rozwoju oprogramowania w Sofii (Bułgaria).

SoftServe nadal rozwija swoją ofertę usług, po to, by zapewnić kompleksowe rozwiązania dot. zarządzania analityką dużych danych (big data), Internet of Things, zarządzanie w chmurze, bezpieczeństwo oraz rozwiązania dot. projektowania UX i wszystko to pod wpływem doświadczenia SoftServe, które jest sercem wszystkiego co wpływa i było odzwierciedlone w procesie zmiany wizerunki marki (rebranding). Firma dostarczyła rozwiązania z zakresu bezpieczeństwa do więcej niż 50 nowych klientów przez cały miniony rok, włączając w to duże organizacje, takie jak Bayer, Relayware, CSC, SunGard czy Shell Retail Ukraina. Baza klientów firmy rozciąga się pomiędzy różnymi branżami np. opieka zdrowotna, zaawansowane technologie, handel, edukacja, HR czy motoryzacja (automotive).

„Naszym głównym celem jest służenie naszym klientom w taki sposób, żeby to napędzało ich sukces. Kiedy tak pracujemy, wszystko inne dba o siebie nawzajem” wyjaśnił Chris Baker, dyrektor naczelny (CEO) SoftServe. „w 2015 roku mieliśmy ogromny wzrost, w tym nasz rekodrowy rozwój ekspansji w Europie. Osiągnięcie takiego wzrostu było możliwe dzięki zaangażowaniu w zrozumienie jakie potrzeby biznesu się kryją za rozwiązaniami, które dostarczamy. Kombinacja niesamowicie intelignetnych współpracowników ze świetnym rozumieniem potrzeb biznesu pozwala naszym klientom na wykorzystanie kompleksowych rozwiązań i zyskanie przewagi nad konkurencją.

Baker kontynuuje: „będziemy kontynuować nasze inwestycje w badania i rozwój w kolejnym roku, w dalszy rozwój naszych umiejętności w pomaganiu klientom w ocenie i komercializacji przełomowych technlogii takich jak Internet of Things połączone z branżą opieki medycznej przy jednoczesnym dostarczeniu najlepszych usług dla klientów, z czego jesteśmy znani.

Przez ostatni rok SoftServe był wyróżniony wieloma branżowymi nagrodami w tym m.in 2015. IT Europa nagroda za doskonałość w europejskim IT i oprogramowaniu, 2015 Lista 100 globalnych liderów outsoursingu czy Ytexas featured 50.