Навчальна екосистема SoftServe зібрала на «Премії HR-Бренд 2016» одразу 3 нагороди

Monday December 12th, 2016
Новини компанії
8 грудня у Києві відбулася підсумкова конференція Премії HR-Бренд 2016, яка завершилася оголошенням результатів щорічного конкурсу провідних HR-ініціатив.

SoftServe подав на конкурс у номінацію «Світ» проект зі створення в компанії високоефективної навчальної екосистеми. Приємною новиною стала перемога проекту не тільки в номінації «Світ», але і в двох додаткових номінаціях: «Вибір номінантів» та «Краща презентація проекту».

«Мені надзвичайно приємно, що ми отримали ці відзнаки, адже вони є результатом нашої спільної праці та зусиль багатьох працівників SoftServe – розповідає директор SoftServe University Галина Даців. – Сьогодні ІТ-компанії в Україні мають більший попит на висококваліфікованих працівників, ніж їх може запропонувати внутрішній ринок. Навчальна Екосистема SoftServe є дієвим рішенням цього питання. Саме завдяки її успішному функціонуванню, SoftServe не сів на «кадрову дієту», натомість ми нарощуємо обороти, збільшуючи команду професіоналів».

SoftServe створив власну навчальну екосистему, спрямовану на безперервний професійний розвиток працівників компанії та загалом на підтримку ІТ-середовища України. Зокрема, компанія однією з перших в Україні заснувала власний корпоративний університет, який сьогодні є дієвим інструментом розвитку як існуючих працівників, так і кандидатів на роботу в компанії. ІТ Академія SoftServe, що входить до університету, щороку готує до старту роботи в ІТ понад 700 випускників, з яких понад 70% одразу по закінченні Академії працевлаштовуються у компанії. Щомісяця в SoftServe відбувається близько 80 різноманітних тренінгів, у яких беруть участь більше 800 працівників, водночас каталог навчальних програм вже налічує понад 200 різноманітних тренінгів. Понад 1000 працівників SoftServe вивчають англійську, німецьку, французьку, польську та іспанську у власній Мовній школі. Компанія організовує до 15 зовнішніх конференцій щороку, учасниками яких є більш як 2000 ІТ-фахівців з України та закордону.

Наслідком ефективно побудованих HR-процесів є те, що за результатами внутрішніх досліджень, 92% працівників повністю відповідають вимогам до посади або перевищують очікування, щомісяця 5.5% працівників компанії отримують підвищення у посаді. Про якість внутрішньої системи управління персоналом свідчить й те, що 76% усіх нових вакансій компанії, в тому числі на управлінські позиції, закриваються шляхом підвищення існуючих працівників.

Позитивно можливості навчатися та зростати разом з компанією оцінюють і самі працівники SoftServe: у щорічному рейтингу роботодавців найбільшої онлайн IT-спільноти України Dou.ua, компанія вже кілька років поспіль утримує першість на ринку ІТ за критеріями «Професійний ріст» та «Менеджмент».

«Висококваліфіковані працівники – важлива складова успіху у будь-якому бізнесі. Однак саме в ІТ – це ключовий критерій успішності, адже ми працюємо у сфері інтелектуальної економіки та технологій, де все змінюється надзвичайно швидкими темпами. – наголошує Галина Даців. – Я також надзвичайно приємно вражена HR-ініціативами інших компаній, що були представлені у цьогорічному конкурсі. Це є свідченням якісних перетворень, які відбуваються в українському бізнес-середовищі».

Цього року у конкурсі брали участь відомі своїми прогресивними HR-практиками компанії, серед яких Aushan Retail Ukraine, JTI, Corum Group,  1+1 медіа, Нова пошта, Vega, Winner, Comfy та інші.