ІТ-волонтери придбали обладнання для лікувальної гіпотермії новонароджених у Львівській міській дитячій клінічній лікарні

Thursday September 7th, 2017
Новини компанії
Благодійний фонд «Відкриті очі» компанії SoftServe закупив і передав у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Львівської міської дитячої клінічної лікарні апарат для системної гіпотермії ВLАNКЕТRОL III (виробництва США) та 5-канальний енцефалограф EEG CFM [aEEG] з відео-моніторингом (виробництва Польщі) загальною вартістю 1 млн. 88 тис. грн.

Наразі у медичних закладах Львівської області немає аналогів переданої апаратури. Закуплене медичне обладнання використовуватиметься у Львівській міській дитячій клінічній лікарні, де щорічно лікується близько 20 дітей, які перенесли важку асфіксію.

DSC_4330

«Нажаль, стандартне лікування немовлят, що перенесли асфіксію після пологів, полягає лише у підтримці функціонування життєво важливих органів. В той же час клініки США та Європи вже понад 10 років успішно застосовують метод системної гіпотермії для лікування новонароджених» – розповідає професор кафедри педіатрії Юрій Коржинський.

DSC_4320

«Цей інноваційний метод допомагає уникнути або зменшити наслідки важкої асфіксії, серед яких дитячий церебральний параліч (ДЦП), втрата слуху чи зору, значна затримка розумового розвитку, аутизм, епілепсія та інші захворювання, пов’язані з недостатнім рівнем насичення киснем клітин мозку новонародженої дитини. До сьогодні лише декілька медичних закладів в Україні мають відповідне устаткування та досвід проведення вищезгаданої терапії немовлят з асфіксією» – зазначив завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Володимир Чуйко.

DSC_4387

За словами співзасновника SoftServe, Тараса Вервеги, бізнес не може стояти осторонь важливих соціальних проблем. «Для реалізації соціальних та волонтерських ініціатив працівників SoftServe у 2014 році ми заснували корпоративний  Благодійний фонд «Відкриті очі», який з того часу реалізував низку благодійних проектів у сфері медицини, освіти, інфраструктури, допомоги військовим – розповідає Тарас Вервега. – Даний проект, відрізняється від попередніх тим, що до його фінансування долучилися не лише працівники та  компанія SoftServe, але й інші ІТ-компанії міста, серед яких ELEKS, Perfectial та ТзОВ «Техніка для бізнесу». Переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо реалізувати чимало добрих справ як для Львова, так і для інших міст України, а також закордоном».

DSC_4347

За допомогою цього обладнання лікарі поступово впродовж певного часу знижують температуру тіла дитини до 33-34 градусів Цельсія на 72 години і в такий спосіб зупиняють процес руйнування клітин мозку, а нервова система в той час переходить у найбільш економний режим функціонування, включаючи свої резервні можливості. Енцефалограф фіксує показники діяльності головного мозку, що дозволяє здійснювати своєчасну та правильну корекцію лікувального процесу, оцінювати його ефективність та прогнозувати наслідки. Це дає можливість зменшити ступінь інвалідності дітей, а в деяких випадках навіть врятувати від летальних наслідків.

Більше про діяльність Благодійного Фонду «Відкриті очі» можна довідатись тут.

*Фото надані прес-службою Львівської міської ради