За 3 хвилини до Берліна: компанія SoftServe підтримала Falling Walls Lab Kyiv

Thursday October 5th, 2017
Новини компанії
30 вересня у Києві відбулася міжнародна наукова конференція Falling Walls Lab Kyiv 2017. Втретє регіональний етап в Україні проводить Klitschko Foundation.

У конференції взяли участь 15 фіналістів, – студенти, молоді науковці, новатори – чиї проекти охоплюють галузі гуманітарних та точних наук: медицина, агросектор, юриспруденція, культура, освіта, альтернативна енергетика. Їхні ідеї були підкріплені прототипами та результатами наукових досліджень, деякі з них вже використовуються у виробництві.

Кожен зі спікерів мав 3 хвилини та 3 слайди, щоб презентувати свій проект. Поки журі приймало рішення, на сцені з дискусіями і лекціями про майбутнє виступили провідні українські візіонери, підприємці, футурологи.

«SoftServe підтримує проект з самого початку його заснування в Україні, адже ми віримо, що у нас є багато талановитих людей. Цього року ми вкотре приємно вражені різноманіттям ідей учасників. Саме вони вселяють впевненість та показують великий потенціал для майбутнього розвитку ІТ-індустрії та українського суспільства загалом, – коментує Володимир Семенишин, Vice President, Client Success Leader у SoftServe. – Ми раді долучитися до створення платформи, де молоді таланти можуть презентувати свої ідеї та одночасно обмінюватися знаннями і досвідом з однодумцями. Так ми допомагаємо формувати наступне покоління, що здатне змінити Україну та світ на краще».

0042

00411

Найкращими проектами цього року стали інновації у сфері фізики та юриспруденції:

Ярослав Гнілицький представив ультрашвидке лазерне наноструктурування поверхні будь-якого матеріалу, і розповів, як його можна застосовувати у сферах енергозберігання, медицини, LED/OLED-дисплеїв та військових технологій. “Сьогодні увесь технологічний світ переходить від мікротехнологій до нанотехнологій. Мій проект уже визнаний у Європі. Я радий, що тепер і в Україні з’явився такий запит.” – поділився враженнями Ярослав.

Юрій Заремба представив розумний конструктор документів: “Мій проект має велику місію – змінити юридичну професію у світі. Рутинна робота демотивує. Давайте ми її віддамо машині, а людині дамо змогу творити.” Проект Юрія покликаний знизити вартість юридичних послуг та полегшити доступ до правосуддя завдяки автоматизації.

Переможці Falling Walls Lab Kyiv представлять проекти у Берліні серед ста фіналістів зі всього світу та відвідають SeedStarSummit у Швейцарії. Щоб допомогти переможцям підготувати виступи для фіналу, SoftServe організовує спеціальну менторську сесію с провідними менеджерами компанії. Вони проглянуть проекти та поділяться експертизою та порадами, як їх можна покращити. Переможці завітають до головного офісу компанії у Львові, де зможуть поринути у світ ІТ та познайомитися з компанією зсередини.

Захід організувала благодійна організація Klitschko Foundation за підтримки провідних українських компаній: SoftServe, EPAM, Bayer, SeedStars.

0044

0045